A kávét mindenki ismeri, és az emberek nagy része előszeretettel fogyasztja is. Az egyik legismertebb élénkítő italunk. Mindenki másképp szereti, van, aki hidegen issza, van aki forrón. Van aki tejjel, míg más tejszínnel vagy épp feketén. Az édesítés terén is bőség van, de sokan nem is gondolják, hogy mézzel is különlegessé tehetik ezt a fekete „tuningfolyadékot”.

méz kávé mézes kávé méhanyuci receptek

1. Különleges lesz a kávénk. A méznek más íze van, mint a cukornak, így a kávé is másabb ízű lesz, ha mézzel édesítjük. Kísérletezhetünk a különböző fajtamézek között is, hiszen akácmézzel más ízű kávét kapunk, mint például gesztenyemézzel.

2. Rendszeres mézfogyasztóvá válhatunk. Egészségünk megőrzése érdekében nagyon fontos a megelőzés és az immunrendszer megfelelő működése. Emiatt érdemes odafigyelni az egészséges táplálkozásra, és ennek részeként rendszeresen mézet fogyasztani. Arról megoszlanak a vélemények, hogy a kávé egészséges e vagy sem. Rengeteg érvet és ellenérvet fel lehet sorolni a kávéfogyasztással kapcsolatban, de ha már úgy is a napi rutin része a reggeli kávé, miért ne tuningoljuk meg egy kis mézzel?

+1 tipp: Forró kávéba ne tegyél mézet, mert hő hatására elveszíti jótékony tulajdonságait. A kifőtt kávéhoz előbb add hozzá a tejszínt, így kihűl annyira, hogy a mézet már nyugodtan beleteheted.

+1 extra tipp: Ha igazán különleges kávét szeretnél, a tejszín és a méz mellett díszítsd egy kis tejszínhabbal is és szórd meg fahéjjal. Így igazán mutatós és különleges lesz a legegyszerűbb fekete is.

méz kávé mézes kávé méhanyuci receptek

Azt azonban ne feledjük, hogy legyünk mértéktartóak. Túlzásba semmiképp ne vigyük a kávéivást, és néha helyettesíthetjük akár zöld teával is, hogy legyen néhány kávémentes napunk.

Látogass el Facebook oldalunkra!

Válaszd ki kedvenc MENŐ BÖGRÉDET a www.menobogre.hu oldalon. Katt ide

Ezt olvastad már?

Így maradj fiatal 40 év felett

9 + 1 dolog amit nem tudtál, de tudni szeretnél a mézről

Hófehér királynő - a mézek krémje