A mézet mindenki ismeri, valamilyen formában már biztosan Te is találkoztál vele. No, de ahány ember, annyi féle, szokták mondani. Így mézízlésben is vannak különbségek. Van, aki csak akkor eszi, ha beteg, van aki rajong érte, van aki a "kristályosat" szereti és van aki a "folyósat", van aki teába teszi, míg más magában eszi és így tovább. Nézzünk most hat különböző mézfaló típust. Te magadra ismersz?

 1. A rendszeres fogyasztó: Ő az, aki naponta eszik mézet. Rendszeresen, ha esik, ha fúj, ha ezerrel süt a nap. Tudatos, és figyel az egészségére. Egy kiskanál reggel,mondjuk a kávéban, vagy a reggeli vajas mézes kenyéren; egy kiskanál este, csak úgy, mert fincsi. Ha ide tartozol, hurrá csak így tovább! Ha nem, akkor tessék példát venni róla.  A rendszeres fogyasztó tudatos a mézbeszerzésben is, így általában piacon vásárol. A termelői piac fontosságát és előnyeit ide kattintva ismerheted meg.

2. "Ha tél van, akkor tea!" típus: Ő az, aki minden reggel teázik. No de csak akkor, ha hideg van. Őszi-téli mézfogyasztó, csak ilyenkor keresi az aranyló csodát. Nincs is finomabb egy finom mézes citromos teánál! Ide kattintva megismerhetsz egy tuti mézes tea receptet, ahogyan még nem ittad.

3. A beteg: Ő az, aki mindent megtesz, hogy elmúljon a láz, a fejfájás, a köhögés, az orrfújás... Nem biztos, hogy túlzottan hisz a természetes gyógymódokban, de ha egyszer megfázott, mindent magába töm, csak hogy jobban legyen. Kamilla és hársfa tea, lándzsás utifű, fokhagymás gyömbéres méz, propolisz minden mennyiségben. A propoliszról itt tudhatsz meg 3+2 titkot.

4. Az ínyenc: Minden újdonságot kipróbál. Már messziről kiszúrja a piacon az új terméket. Mindenre vevő, csak különleges legyen és egyedi és új és érdekes... selyemfűméz, lucerna, repce, propolisz, levendulás akác vagy bodzás akác... Jöhet, kóstoljuk meg! Ha ínyenc vagy, akkor biztosan érdekelni fog az a 9+1 dolog, amit eddig nem tudtál, de tudni szeretnél a mézről!

5. Az édesszájú: Szereti a nasit! Legyen az csoki, cukorka vagy éppen méz. Jöhet minden ami édesség, kedvence a csokis méz vagy éppen a mézes gofri. Esténként a tévé előtt is képes krémes repcemézet majszolni.

6. A "csak a sütit szeretem" típus: Ő az, aki nem rajong a natúr mézért, de azért a sütinek csak nem tud ellenállni. Mézes krémes, mézeskalács viszont jöhet, azt még ő is szereti.